Vrhunsko bijelo suho vino kontroliranog podrijetla
Mostarsko vinogorje
Sortni sastav:Žilavka 85%,Krkošija10%,bena 5%
Boja:Zelenkasto-žuta
Miris:Cvijetne arome,agrumi
Okus:Uravnoteženo,svježe
Gastro preporuka: Sirevi,jela od bijelog mesa i ribe,jela od povrća,kuhana janjetina.
Najbolje servirati na temperaturi od 10-12°C
Priprema vina:Ručno obrani grozdovi Žilavke dodatno su selekcionirani u podrumu nakon čeha su ohlađeni i cijeli prešanj.Mošt je hlađen i taložen preko noći.Uslijedila je hladna fermetacija u kontroliranim uvjetima.Po završetku fermetacije i otkanja s grubog taloga vino je odležalo na finom talogu 6 mjeseci uz povremeno miješanje.Pažljivim kušanjem izdvojeni su najbolji tankovi i iskupažirani su u finalni blend.Nakon bistrenja i filtracije,vino je napunjeno u boce te je nakon dva mjeseca odležavanja plasirano na tržište.
Vrhunsko bijelo suho vino kontroliranog podrijetla
Mostarsko vinogorje
Sortni sastav:Žilavka 85%,Krkošija10%,bena 5%
Boja:Zelenkasto-žuta
Miris:Cvijetne arome,agrumi
Okus:Uravnoteženo,svježe
Gastro preporuka: Sirevi,jela od bijelog mesa i ribe,jela od povrća,kuhana janjetina.
Najbolje servirati na temperaturi od 10-12°C
Priprema vina:Ručno obrani grozdovi Žilavke dodatno su selekcionirani u podrumu nakon čeha su ohlađeni i cijeli prešanj.Mošt je hlađen i taložen preko noći.Uslijedila je hladna fermetacija u kontroliranim uvjetima.Po završetku fermetacije i otkanja s grubog taloga vino je odležalo na finom talogu 6 mjeseci uz povremeno miješanje.Pažljivim kušanjem izdvojeni su najbolji tankovi i iskupažirani su u finalni blend.Nakon bistrenja i filtracije,vino je napunjeno u boce te je nakon dva mjeseca odležavanja plasirano na tržište.