Prezla
Prezla je praktičan sastojak koji se često koristi u kuhinji kako bi se poboljšao ukus i tekstura raznih jela, iako je u svojoj osnovnoj formi jednostavna i suha.
Deklaracija
Sastojci
Pšenično brašno T-500, kvasac, so. Kiselinski stupanj: do 3,50. Sadržaj vode: do 13%.
Primjena
Prezla se koristi kao obloga za razna jela, kao što su pohovane ribe, piletina, ili povrće. Takođe se često koristi za posipanje površine pečenih jela, kao što su musake ili pite, kako bi se dobila hrskava kora. Igra važnu ulogu u kuhanju jer doprinosi hrskavosti i teksturi jela.Na primjer, pohovanje hrane u prezli daje hrskavu i zlatno smeđu koru, dok se pri pečenju jela može koristiti kao premaz kako bi se postigao ljepši izgled.
Napomena
Proizvod čuvati na suhom i tamnom mjestu.
Pogledajte naše ostale proizvode iz kategorije
Pratite nas na instagramu
Posjetite i našu facebook stranicu
E-mail: karmelia.bih@gmail.com
Uvijek uz vas Karmelia.ba
Prezla
Prezla je praktičan sastojak koji se često koristi u kuhinji kako bi se poboljšao ukus i tekstura raznih jela, iako je u svojoj osnovnoj formi jednostavna i suha.
Deklaracija
Sastojci
Pšenično brašno T-500, kvasac, so. Kiselinski stupanj: do 3,50. Sadržaj vode: do 13%.
Primjena
Prezla se koristi kao obloga za razna jela, kao što su pohovane ribe, piletina, ili povrće. Takođe se često koristi za posipanje površine pečenih jela, kao što su musake ili pite, kako bi se dobila hrskava kora. Igra važnu ulogu u kuhanju jer doprinosi hrskavosti i teksturi jela.Na primjer, pohovanje hrane u prezli daje hrskavu i zlatno smeđu koru, dok se pri pečenju jela može koristiti kao premaz kako bi se postigao ljepši izgled.
Napomena
Proizvod čuvati na suhom i tamnom mjestu.
Pogledajte naše ostale proizvode iz kategorije
Pratite nas na instagramu
Posjetite i našu facebook stranicu
E-mail: karmelia.bih@gmail.com
Uvijek uz vas Karmelia.ba