Vrhunsko crveno suho vino kontroliranog podrijetla
Mostarsko vinogorje
Sortni sastav:Blatina 85%,Trnjak 10%,Alicante Bouchet 5%
Boja:Rubin crvena
Miris:Bobičasto voće,šljive.
Gastro preporuka:Jela od crvenog mesa,divljač,zreli sirevi.
Najbolje servirati na temperaturi od 18°C
Priprema vina:Ručno pobrani grozdovi Blatine,Trnjaka i Alicante Bouchet-a su dodatno ohlađeni te je nakon muljanja i runjanja uslijedila kontrolirana ferbetacija masulja u inox tankovima radi očuvanja primarni,sortnih aroma Blatine.Po završetku alkoholne fermetacije uslijedila je spontana malolaktična fermetacija,nakon čijeh je završetka vino dozrijevalo u inox tankovima.Te minimalno 6 mjeseci u hrastovim bačvama od 500 litara.
Vrhunsko crveno suho vino kontroliranog podrijetla
Mostarsko vinogorje
Sortni sastav:Blatina 85%,Trnjak 10%,Alicante Bouchet 5%
Boja:Rubin crvena
Miris:Bobičasto voće,šljive.
Gastro preporuka:Jela od crvenog mesa,divljač,zreli sirevi.
Najbolje servirati na temperaturi od 18°C
Priprema vina:Ručno pobrani grozdovi Blatine,Trnjaka i Alicante Bouchet-a su dodatno ohlađeni te je nakon muljanja i runjanja uslijedila kontrolirana ferbetacija masulja u inox tankovima radi očuvanja primarni,sortnih aroma Blatine.Po završetku alkoholne fermetacije uslijedila je spontana malolaktična fermetacija,nakon čijeh je završetka vino dozrijevalo u inox tankovima.Te minimalno 6 mjeseci u hrastovim bačvama od 500 litara.