AltinDekor Isomalt 500g
Isomalt je smjesa dvadisaharidna alkohola: gluko-manitola i gluko-sorbitola. Isomalt je u obliku bijelih kristalčića i nema mirisa. Upotrebljava se u izradi tvrdih bombona, žvakaćih guma, čokolada, pekarskih proizvoda,te kao suplement za šećer. Isomalt može zamijeniti od 45% do 65% slatkoće koju bi dobili od jednakog iznosa običnoga šećera.
Umjetni je zaslađivač s nižom kalorijskom vrijednošću u odnosu na šećer. Budući da tokom topljenja ima prozirnu i tečnu strukturu, u svijetu gastronomije korijsti se kao ukrasni šećer, a može se obojiti jestivim bojama za hranu. Isomalt se koristi posebno na slikama koje zahtijevaju efekat prozirnosti poput leda, bora i dijamanta.
Velika prednost upotrebe isomalta jeste da zagrijavanjem ne gubi slatkoću, te se zbog toga uveliko upotrebljava u proizvodnji proizvoda koji se moraju zagrijavati. Druga prednost isomalta jeste to što ne apsorbira puno vode pa su i proizvodi manje ljepljivi.
Deklaracija
Sastojci
Isomalt ST-PF (953).
Uputstvo za upotrebu:
Ubacite željenu količinu isomalta u dublju šerpu ili tavu i polahko miješajte na laganoj vatri dok se ne istopi. Nakon što se isomalt istopi, moguće je dodati jestivu boju i na taj način ga obojiti. Ovako pripremljen isomalt možete uliti u pripremljene kalupe ili ostaviti da ohladi, a zatim oblikovati u određeni oblik.
Napomena
Čuvati na haldnom (maksimalno 25 C) i suhom mjestu.Pakovanje čuvati zatvoreno nakon svake upotrebe.Ne sadrži gluten.
Pogledajte naše ostale proizvode iz kategorije
Pratite nas na instagramu
Posjetite i našu facebook stranicu
E-mail: karmelia.bih@gmail.com
Uvijek uz vas Karmelia.ba
AltinDekor Isomalt 500g
Isomalt je smjesa dvadisaharidna alkohola: gluko-manitola i gluko-sorbitola. Isomalt je u obliku bijelih kristalčića i nema mirisa. Upotrebljava se u izradi tvrdih bombona, žvakaćih guma, čokolada, pekarskih proizvoda,te kao suplement za šećer. Isomalt može zamijeniti od 45% do 65% slatkoće koju bi dobili od jednakog iznosa običnoga šećera.
Umjetni je zaslađivač s nižom kalorijskom vrijednošću u odnosu na šećer. Budući da tokom topljenja ima prozirnu i tečnu strukturu, u svijetu gastronomije korijsti se kao ukrasni šećer, a može se obojiti jestivim bojama za hranu. Isomalt se koristi posebno na slikama koje zahtijevaju efekat prozirnosti poput leda, bora i dijamanta.
Velika prednost upotrebe isomalta jeste da zagrijavanjem ne gubi slatkoću, te se zbog toga uveliko upotrebljava u proizvodnji proizvoda koji se moraju zagrijavati. Druga prednost isomalta jeste to što ne apsorbira puno vode pa su i proizvodi manje ljepljivi.
Deklaracija
Sastojci
Isomalt ST-PF (953).
Uputstvo za upotrebu:
Ubacite željenu količinu isomalta u dublju šerpu ili tavu i polahko miješajte na laganoj vatri dok se ne istopi. Nakon što se isomalt istopi, moguće je dodati jestivu boju i na taj način ga obojiti. Ovako pripremljen isomalt možete uliti u pripremljene kalupe ili ostaviti da ohladi, a zatim oblikovati u određeni oblik.
Napomena
Čuvati na haldnom (maksimalno 25 C) i suhom mjestu.Pakovanje čuvati zatvoreno nakon svake upotrebe.Ne sadrži gluten.
Pogledajte naše ostale proizvode iz kategorije
Pratite nas na instagramu
Posjetite i našu facebook stranicu
E-mail: karmelia.bih@gmail.com
Uvijek uz vas Karmelia.ba