Agar-agar 75g
Agar agar je polisaharid koji se dobija ekstrakcijom crvenih morskih algi. Vrste ovih morskih algi uglavnom su u obliku Gelidium i Gracilaria i sakupljaju se iz različitih zemalja.Agar je dostupan u obliku tankog sloja praha.Karakteristike koje razlikuju njegovu kvalitetu; faktori kao što su jačina gela, stepen geliranja i topljenja, boja i rastvorljivost mijenjaju kvalitet agara.
Deklaracija
Sastojci
Agar nije jedna hemijska supstanca, već polimer sastavljen od polisaharida agaroze agaropektina.
Primjena:
Koristi se u prehrambenoj industriji, pekarstvu, poslastičarstvu, mlijeku i mliječnim proizvodima i mesnim proizvodima. U prehrambenoj industriji; za posebne namjene je poželjno da formira gel otporan na toplinu i da su temperatura formiranja gela i temperatura topljenja različite.
Uputstvo za upotrebu:
Temperatura želiranja agara je 30 - 40 C, a želiranje se dobija hlađenjem vrućeg rastvora. Topi se kada se zagrije iznad 90 - 95 C. Agar ima sposobnost da apsorbira vodu do dvadeset puta veću od svoje težine.
Napomena
Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
Pogledajte naše ostale proizvode iz kategorije
Pratite nas na instagramu
Posjetite i našu facebook stranicu
E-mail: karmelia.bih@gmail.com
Uvijek uz vas Karmelia.ba
Agar-agar 75g
Agar agar je polisaharid koji se dobija ekstrakcijom crvenih morskih algi. Vrste ovih morskih algi uglavnom su u obliku Gelidium i Gracilaria i sakupljaju se iz različitih zemalja.Agar je dostupan u obliku tankog sloja praha.Karakteristike koje razlikuju njegovu kvalitetu; faktori kao što su jačina gela, stepen geliranja i topljenja, boja i rastvorljivost mijenjaju kvalitet agara.
Deklaracija
Sastojci
Agar nije jedna hemijska supstanca, već polimer sastavljen od polisaharida agaroze agaropektina.
Primjena:
Koristi se u prehrambenoj industriji, pekarstvu, poslastičarstvu, mlijeku i mliječnim proizvodima i mesnim proizvodima. U prehrambenoj industriji; za posebne namjene je poželjno da formira gel otporan na toplinu i da su temperatura formiranja gela i temperatura topljenja različite.
Uputstvo za upotrebu:
Temperatura želiranja agara je 30 - 40 C, a želiranje se dobija hlađenjem vrućeg rastvora. Topi se kada se zagrije iznad 90 - 95 C. Agar ima sposobnost da apsorbira vodu do dvadeset puta veću od svoje težine.
Napomena
Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
Pogledajte naše ostale proizvode iz kategorije
Pratite nas na instagramu
Posjetite i našu facebook stranicu
E-mail: karmelia.bih@gmail.com
Uvijek uz vas Karmelia.ba